Селекционерът на младежкия национален отбор по футбол - Александър Димитров, беше

...
Селекционерът на младежкия национален отбор по футбол - Александър Димитров, беше
Коментари Харесай

Сашо Димитров: Трудът, който играчите вложиха, се материализира с тази хубава победа

Селекционерът на младежкия народен тим по футбол - Александър Димитров, беше извънредно благополучен след триумфа с 1:0 против Израел в европейска подготовка. Димитров, който през днешния ден е рожденик, благодари на своите футболисти и прикани България за самообладание.

„ Един другар през днешния ден ми пожела играчите да не са ми купили риза и да ме зарадват с победа и те в действителност го извършиха. Това, което си казахме след мача е, че им благодаря за зрялото държание и зрялото тактическа дисциплинираност, която демонстрираха. Също по този начин за себераздаването, което демонстрираха и в предния мач против Естония. Трудът, който те вложиха, се веселя, че се материализира с тази хубава победа. Трябва ни убеденост и по-добро футболно самочувствие “.

„ Не ми хареса резултатът с Естония, само че си има закономерни аргументи и хората би трябвало да го знаят, а не да хейтят. Двамата ни централни бранители Велко Йеленкович и Християн Петров за първи път се видяха в първия квалификационен мач. Те не се познаваха преди този момент. Играли са един против различен, само че в никакъв случай дружно. Затова ги сложих в една стая да си приказват и да се срещнат. Линията на четиримата ни бранители не са играли дружно, двамата вътрешни халфове против Естония също не са играли дружно. Така че, това е повода за този резултат и се надявам оттук насетне нещата да стават по-добри. Тези играчи го заслужават в действителност “.

„ Германия са настоящият европейски първенец в нашата възраст. При мъжете нещата вървят добре, само че надолу мисля, че всичко си е ОК. На нас ни сложено да подготвим играчите за мъжкия народен тим. Затова, още един път желая да благодаря на Кръстаич и Георги Иванов, че дадоха тези играчи да играят при нас. Мястото на тези играчи сега, съгласно мен и това, което видяхме, е тук. Да натрупат задоволително игрово време, да натрупат задоволително опит и с такива победи да натрупат задоволително самочувствие, след което да излязат с мъжкия народен тим, когато му пристигна времето, и да го покажат, с цел да имаме и там резултати “.

„ Целта е, в случай че може това време към три седмици, което имаме, е да се употребява от играчите и техните треньори в клубовете да покачат още тяхното игрово равнище и кондиция. Благодаря на треньорите, които ги приготвят по клубовете, защото са значима част от този развой и са част от тази победа, тъй като нямаме време да ги подготвим тук. Още малко да покачат тяхното равнище. Ако някъде е имало някакво съмнение към тези състезатели, се надявам да са гледали този мач и да покачат доверието към тях, с цел да получават повече игрово време в техните клубове и да можем да бъдем още по-конкурентоспособни “, съобщи Димитров.

Вижте какво сподели още Александър Димитров във видеото.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР